Domeinnamen en hosting zorgen ervoor dat jouw website online is. We leggen je zo simpel eenvoudig mogelijk uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wat is een domeinnaam?

Jouw domeinnaam is een uniek adres op het internet. Onze domeinnaam is startmetgemak.nl. Normaal gesproken verwijst een domeinnaam naar een IP-adres. Een IP-adres is een lang nummer en dat is natuurlijk niet gebruiksvriendelijk om als website adres te gebruiken. Om deze reden bestaan er domeinnamen.

Waar moet een domeinnaam aan voldoen?

Bij het bedenken van jouw .nl domeinnaam moet je rekening houden met verschillende regels:

  • Je domeinnaam bevat alleen letters (a – z), cijfers (0 – 9) of het liggende streepje (-).
  • Een domeinnaam heeft minimaal 2 en maximaal 63 tekens.
  • Je domeinnaam mag niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden.

Check meteen of jouw domeinnaam nog vrij is op sidn.nl.

Hoe kies je een domeinnaam?

Wat een goede domeinnaam is hangt natuurlijk deels af van persoonlijke mening. Maar we raden zeker aan om het zoekwoord waarop je gevonden wil worden in de domeinnaam te vermelden. Dit werkt goed voor de vindbaarheid in Google. Stel je wil gevonden worden op marketingbureau, dan is marketingbureau.nl een goede domeinnaam. Mocht dit niet beschikbaar zijn dan is marketing-bureau.nl wellicht een goed alternatief. Vergeet niet om andere varianten (bijv. afkortingen) te registeren. Er zijn mogelijk concurrenten die je er anders mee kunnen gaan dwarsliggen.

Wat is hosting?

Jouw website wordt gevormd door verschillende bestanden. Deze bestanden zijn opgeslagen op een stukje webruimte van een server (soort computer). Het huren van het stukje webruimte van een server noemen we hosting. Een server staat altijd in verbinding met internet en staat in een datacenter dat daar speciaal voor is gemaakt. Een server zorgt er dus voor dat jouw website altijd te bezoeken is.

Ook hosting voor e-mail?

Als je een professioneel e-mailadres wilt gaan gebruiken heb je ook hosting nodig. Jouw e-mails worden dan ook veilig opgeslagen op een server. Zo kun jij gebruik maken van zakelijke mail zoals info@jouwbedrijf.nl.

Soorten hosting

Zonder op de details in te gaan benoemen we kort de verschillende soorten hosting die er zijn.

  • Shared webhosting
  • Managed hosting
  • Reseller hosting
  • Dedicated hosting
  • VPS hosting
  • Cloud hosting

Wij bieden managed hosting aan. Hiermee zetten wij alles voor je klaar waardoor het voor jou een stuk minder ingewikkeld wordt. Mocht je nog vragen hebben over domeinnamen en hosting, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!